Tuesday, July 6, 2010

rolex triple-date 1950. 18K

salam hormat utk semua..

lama juga rasanya blog ini terbiar & tidak di update..
hehehe.. sori.. bz sket lately..

now..

proudly presenting..



rolex oyster triple date
moonphase
pink gold 18K


p/s : i hope d pic speaks for itself.






ni saja jer.. buat perbandingan.


mana yg lebih menawan?


ada nampak kesan calar tak?


belah sini..? ada calar tak?


a very nice old crown!





movement


shining back-case





inside back-case. stated there 18K, etc etc..
see it for urself


vintage buckle!!





6062























6062














6062




REF. 6062 MANUFACTURED IN 1950

A FINE, RARE PINK 18K GOLD

SELF-WINDING DAY-DATE-MONTH CALENDAR WRISTWATCH WITH MOON PHASES AND ARABIC NUMERIC-DIAL

APERTURES FOR DAY, DATE & MONTH

PLUS MOON PHASES COMBINED WITH CENTRE SECONDS, OUTER BLUE RING CALIBRATED FOR DATE,

SCREW-DOWN CROWN AND CASE,

CIRCULAR CASE, WITH ROLEX GOLD ORIGINAL BUCKLE

SIGNED ON MOVEMENT,

INTRODUCED IN 1950,

THE REFERENCE 6062

WAS THE FIRST FULL CALENDAR WRISTWATCH WITH MOON PHASES PRODUCED BY ROLEX.

MODELS IN PINK GOLD18K,

BEARING THE SOUGHT-AFTER EARLY-DIAL (BEFORE STAR-DIAL),

AND ARE EXTREMELY RARE!!


a very nice vintage watch!





14 comments:

  1. Wah.... Best gila! Mesti mahal gilos nih

    ReplyDelete
  2. salam bro,
    harga cam biasa jer.. mcm jam lain gak ( guna matawang rm1, rm2, rm5, rm10, rm50 & rm100 jer..) cuma bnyk skit laa kot..hehe..

    harga tu nanti update terkini

    ReplyDelete
  3. Pergh!!!! Best gila bro! Tahniah!!!!

    ReplyDelete
  4. Dato' Ubat... jam model mcm ni, bezanya red date pointer and sub second hand kat moonphase pernah di lelong di Sotheby for USD100,000.... Respectlah kat Dato' dpt jam ni... one of the Rarest Rolex 6062 in mint condition. Sebiji banglow tu.... Tahniah Tahniah Tahniah

    ReplyDelete
  5. yup. betul cakap dato' syed kita tu.. itu kalau betul ori laa..
    yg ni.. tgh dok check ori ker tak ni..
    ishhh

    ReplyDelete
  6. Bukan RM100K Dato' Dr Gigi tapi RM300K (USD100K) Dato' pun boleh, sebiji gigi ditanam RM1,000, 300 biji gigi ditanam dah dpt le jam tu hehehe

    ReplyDelete
  7. Jam tu menjadi tidak menonjol.. tergelam bila dipakai kat tangan yang berbulu banyak kihkihkih sesuai kat tangan saya hehehe

    ReplyDelete
  8. hehehe.. ingat nak cukur gak bulu tuu .. tapi.. isshhhkk.. kang x nampak laks keturunan bangla.. hahahaha

    ReplyDelete
  9. Haha.... silap calculation. Haha... Kena resign buka private camni. Hehehe....

    ReplyDelete
  10. wow wow wow wow wow...
    pastikan bawak bulan 12 nie
    kagum nyer
    jeles nyer
    geram nyer...

    p/s saya akan cuba berlagak cool bila nampak jam ni nanti di bulan 12....saya akan buat buat tak teruja....heheh

    ReplyDelete
  11. In reality there would be few that would argue with that basic premise. When you wear a watch, you’re a cut above the rest.
    Cartier Replica watches

    ReplyDelete
  12. Hebat jam ni. Memang nak pegang kalau ada rezeki.

    ReplyDelete