Sunday, April 6, 2014

Allahhu akbar.

Lama benar aku x jengah kat sini. Dah usang, berhabuk & penuh bersawang dah kat sini.
Tak apa, nama lagi blog utk brg2 @ jam2 buruk aka vintage kan.. Mestilaaa kekalkan identiti vintage tu.. Hihihi

Insya Allah, lps ni akan cuba up date apa yg berkaitan dgn jam tgn vintage. Doakan aku.

Jumpa lagi.

P/s : kali ni cuma tinjau2 tempat lama jer.. Lps ni, bersihkan & kasi cun punya. ;-)

Sunday, July 17, 2011

balik dr ziarah ayahanda d wad HTA

Ni jam yg aku pakai masa kejadian... 11.6.2011


.. semasa balik dr melawat ayahanda masuk wad di Hosp. Tengku Anis.

jalan selorong di hadapan. aku last & dkt belakang skali.. tetiba dtg lori dr Johor ni.. gedegangg!! 4 5 buah kereta yg terlibat.



keadaan trafik masa kejadian..
kesian Bro dr Singapore. 1st time dtg ke Kelantan, terus kena musibah.
aku amat bersimpati.. tapi alhamdulillah sbb tiada kemalangan jiwa mahupun cedera.


hancurrr...


hari tu .. kami jadi bahan tontonan umum.


belakang kena..



depan pun kena..
lori tu slps di alihkan.



Sunday, February 20, 2011

Omega Seamaster (SOLD)

Omega Seamaster yg lawa berkilat & berkilau ini adalah TELAH DIJUAL.

sila klick pd gambar utk lebih jelas..

logo omega, dial, marking-index, hands, frame haribulan, body, crown dll dlm keadaan sempurna.

pandangan atas

pandangan sisi..



logo lawa Omega tertera jelas pada crown


lagi sekali.. masa yg diukur adalah tepat & boleh dipercayai.



SOLD to Mr X, Kota Bharu. Thank You.

t/kasih


Wednesday, February 2, 2011

happy chinese new year

Happy
Chinese
New
Year
to
all
my
Chinese
friends!




Wednesday, September 8, 2010

selamat hari raya aidil fitri


Salam eidul fitri kepada semua..
moga bergembira d lebaran yg mulia ini.

mohon ampun & maaf kiranya ada sebarang salah & silap..



~minal aidil wal faizin.


Tuesday, August 10, 2010

Bergembiralah dgn kedatangan Ramadhan

Salam utk semua pencinta jam..

selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarroq. semoga ibadat puasa, tarawikh, tadarus, qiammulail, iqtikaf, sedekah dan lain-lain berjalan lancar & di kira sebagai amal soleh oleh Allah Ta'ala, kelak. Rebutlah peluang yang terbuka luas ini untuk beramal..

mohon ampun & maaf jika ada salah & silap.

selamat berbuka & bergembiralah dengan kedatangan ramadhan ini.

Wednesday, July 28, 2010

omega constellation star for sale

omega
constellation STAR
automatic
chronometer
official certified
with day & date

for sale


see it for urself tuan2 & puan2 (kalau ada lerr.. hehe)



texture dial





ori crown


very nice











all, in nice & good condition.







this is not mine.

direct to its owner
mr nain, sabah,
013-3007023/017-9006232

tq for viewing