Tuesday, July 7, 2009

landau brevet; masih bolehkah di 'replated'?

ini adalah jam Landau Brevet yang cantik.
lihat perbezaan antara jam ni dgn jam aku kat bawah nuu..
jam ni 'complete' dgn 'date pointer', tapi jam aku tak ada laa pulak.. ishhk.
gambar ni aku dapat dari internet.. farfo


lihat jam aku yg berkerutu ni.. agak2 masih boleh di replated tak?



kalau boleh, syok gak.. tapi macamana nak buat tu? dimana? nak send kat mana? 
please help

tq

6 comments:

  1. Send jer kat Petaling Street...ok gak..!!!! Huahuahuha...!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Pergh! Rare nih. Tak pernah tgk lagi jam ni

    ReplyDelete
  3. Jam ni memang rare, brevet jarang jumpa dengan triple date calender watch, sought after by many collector worldwide. Chrome dah byk terhakis so kena chrome balik. Kalau kat KL ada kedai jam di The Mall boleh buatkan. Havana, jam ini tak akan sempurna selagi u tak dpt cari jarum merah date pointer, cuba search thru eBay mungkin ada... pastikan size lubangnya tepat

    ReplyDelete
  4. terima kasih semua & terutama pd Tan Sri Irhomdeys kite..
    suatu info yg sangat berguna utk saya, tapi sy ni budak baru kenal jam.. camana nak pastikan saiz lubangnya tu..?

    t/kasih

    ReplyDelete